Λύση ως προς r
r=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
s\neq -t\text{ and }t\neq 0
Λύση ως προς h
h=\frac{rt}{s+t}
s\neq -t\text{ and }t\neq 0
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
h=r\times \frac{1}{\frac{t}{t}+\frac{s}{t}}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Πολλαπλασιάστε το 1 επί \frac{t}{t}.
h=r\times \frac{1}{\frac{t+s}{t}}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{t}{t} και \frac{s}{t} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους προσθέσετε προσθέτοντας τους αριθμητές τους.
h=r\times \frac{t}{t+s}
Διαιρέστε το 1 με το \frac{t+s}{t}, πολλαπλασιάζοντας το 1 με τον αντίστροφο του \frac{t+s}{t}.
h=\frac{rt}{t+s}
Έκφραση του r\times \frac{t}{t+s} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{rt}{t+s}=h
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
rt=h\left(s+t\right)
Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με s+t.
rt=hs+ht
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το h με το s+t.
tr=hs+ht
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{tr}{t}=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με t.
r=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
Η διαίρεση με το t αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το t.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}