- \frac { 4 a + b } { 2 } + \frac { 2 a + 3 b } { 4 } - 3 ( \frac { a - b } { 2 } - \frac { 3 a - b } { 3 }
Υπολογισμός
\frac{3b}{4}
Ανάπτυξη
\frac{3b}{4}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
-\frac{2\left(4a+b\right)}{4}+\frac{2a+3b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 2 και 4 είναι 4. Πολλαπλασιάστε το -\frac{4a+b}{2} επί \frac{2}{2}.
\frac{-2\left(4a+b\right)+2a+3b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Από τη στιγμή που οι αριθμοί -\frac{2\left(4a+b\right)}{4} και \frac{2a+3b}{4} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους προσθέσετε προσθέτοντας τους αριθμητές τους.
\frac{-8a-2b+2a+3b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο -2\left(4a+b\right)+2a+3b.
\frac{-6a+b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο -8a-2b+2a+3b.
\frac{-6a+b}{4}-3\left(\frac{3\left(a-b\right)}{6}-\frac{2\left(3a-b\right)}{6}\right)
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 2 και 3 είναι 6. Πολλαπλασιάστε το \frac{a-b}{2} επί \frac{3}{3}. Πολλαπλασιάστε το \frac{3a-b}{3} επί \frac{2}{2}.
\frac{-6a+b}{4}-3\times \frac{3\left(a-b\right)-2\left(3a-b\right)}{6}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{3\left(a-b\right)}{6} και \frac{2\left(3a-b\right)}{6} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{-6a+b}{4}-3\times \frac{3a-3b-6a+2b}{6}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο 3\left(a-b\right)-2\left(3a-b\right).
\frac{-6a+b}{4}-3\times \frac{-3a-b}{6}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο 3a-3b-6a+2b.
\frac{-6a+b}{4}-\frac{-3a-b}{2}
Ακύρωση του μέγιστου κοινού παράγοντα 6 σε 3 και 6.
\frac{-6a+b}{4}-\frac{2\left(-3a-b\right)}{4}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 4 και 2 είναι 4. Πολλαπλασιάστε το \frac{-3a-b}{2} επί \frac{2}{2}.
\frac{-6a+b-2\left(-3a-b\right)}{4}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{-6a+b}{4} και \frac{2\left(-3a-b\right)}{4} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{-6a+b+6a+2b}{4}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο -6a+b-2\left(-3a-b\right).
\frac{3b}{4}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο -6a+b+6a+2b.
-\frac{2\left(4a+b\right)}{4}+\frac{2a+3b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 2 και 4 είναι 4. Πολλαπλασιάστε το -\frac{4a+b}{2} επί \frac{2}{2}.
\frac{-2\left(4a+b\right)+2a+3b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Από τη στιγμή που οι αριθμοί -\frac{2\left(4a+b\right)}{4} και \frac{2a+3b}{4} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους προσθέσετε προσθέτοντας τους αριθμητές τους.
\frac{-8a-2b+2a+3b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο -2\left(4a+b\right)+2a+3b.
\frac{-6a+b}{4}-3\left(\frac{a-b}{2}-\frac{3a-b}{3}\right)
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο -8a-2b+2a+3b.
\frac{-6a+b}{4}-3\left(\frac{3\left(a-b\right)}{6}-\frac{2\left(3a-b\right)}{6}\right)
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 2 και 3 είναι 6. Πολλαπλασιάστε το \frac{a-b}{2} επί \frac{3}{3}. Πολλαπλασιάστε το \frac{3a-b}{3} επί \frac{2}{2}.
\frac{-6a+b}{4}-3\times \frac{3\left(a-b\right)-2\left(3a-b\right)}{6}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{3\left(a-b\right)}{6} και \frac{2\left(3a-b\right)}{6} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{-6a+b}{4}-3\times \frac{3a-3b-6a+2b}{6}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο 3\left(a-b\right)-2\left(3a-b\right).
\frac{-6a+b}{4}-3\times \frac{-3a-b}{6}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο 3a-3b-6a+2b.
\frac{-6a+b}{4}-\frac{-3a-b}{2}
Ακύρωση του μέγιστου κοινού παράγοντα 6 σε 3 και 6.
\frac{-6a+b}{4}-\frac{2\left(-3a-b\right)}{4}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 4 και 2 είναι 4. Πολλαπλασιάστε το \frac{-3a-b}{2} επί \frac{2}{2}.
\frac{-6a+b-2\left(-3a-b\right)}{4}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{-6a+b}{4} και \frac{2\left(-3a-b\right)}{4} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{-6a+b+6a+2b}{4}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο -6a+b-2\left(-3a-b\right).
\frac{3b}{4}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο -6a+b+6a+2b.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}