Υπολογισμός
28-2\sqrt{6}\approx 23,101020514
Παράγοντας
2 {(14 - \sqrt{6})} = 23,101020514
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
8\sqrt{3}\sqrt{2}+20\left(\sqrt{2}\right)^{2}-4\left(\sqrt{3}\right)^{2}-10\sqrt{3}\sqrt{2}
Εφαρμόστε την επιμεριστική ιδιότητα πολλαπλασιάζοντας κάθε όρο του 4\sqrt{2}-2\sqrt{3} με κάθε όρο του 2\sqrt{3}+5\sqrt{2}.
8\sqrt{6}+20\left(\sqrt{2}\right)^{2}-4\left(\sqrt{3}\right)^{2}-10\sqrt{3}\sqrt{2}
Για να πολλαπλασιάστε \sqrt{3} και \sqrt{2}, πολλαπλασιάστε τους αριθμούς κάτω από την τετραγωνική ρίζα.
8\sqrt{6}+20\times 2-4\left(\sqrt{3}\right)^{2}-10\sqrt{3}\sqrt{2}
Το τετράγωνο του \sqrt{2} είναι 2.
8\sqrt{6}+40-4\left(\sqrt{3}\right)^{2}-10\sqrt{3}\sqrt{2}
Πολλαπλασιάστε 20 και 2 για να λάβετε 40.
8\sqrt{6}+40-4\times 3-10\sqrt{3}\sqrt{2}
Το τετράγωνο του \sqrt{3} είναι 3.
8\sqrt{6}+40-12-10\sqrt{3}\sqrt{2}
Πολλαπλασιάστε -4 και 3 για να λάβετε -12.
8\sqrt{6}+28-10\sqrt{3}\sqrt{2}
Αφαιρέστε 12 από 40 για να λάβετε 28.
8\sqrt{6}+28-10\sqrt{6}
Για να πολλαπλασιάστε \sqrt{3} και \sqrt{2}, πολλαπλασιάστε τους αριθμούς κάτω από την τετραγωνική ρίζα.
-2\sqrt{6}+28
Συνδυάστε το 8\sqrt{6} και το -10\sqrt{6} για να λάβετε -2\sqrt{6}.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}