Υπολογισμός
\frac{1}{n\left(n+1\right)}
Διαφόριση ως προς n
-\frac{2n+1}{\left(n\left(n+1\right)\right)^{2}}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{n+1}{n\left(n+1\right)}-\frac{n}{n\left(n+1\right)}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των n και n+1 είναι n\left(n+1\right). Πολλαπλασιάστε το \frac{1}{n} επί \frac{n+1}{n+1}. Πολλαπλασιάστε το \frac{1}{n+1} επί \frac{n}{n}.
\frac{n+1-n}{n\left(n+1\right)}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{n+1}{n\left(n+1\right)} και \frac{n}{n\left(n+1\right)} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{1}{n\left(n+1\right)}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο n+1-n.
\frac{1}{n^{2}+n}
Αναπτύξτε το n\left(n+1\right).
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}n}(\frac{n+1}{n\left(n+1\right)}-\frac{n}{n\left(n+1\right)})
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των n και n+1 είναι n\left(n+1\right). Πολλαπλασιάστε το \frac{1}{n} επί \frac{n+1}{n+1}. Πολλαπλασιάστε το \frac{1}{n+1} επί \frac{n}{n}.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}n}(\frac{n+1-n}{n\left(n+1\right)})
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{n+1}{n\left(n+1\right)} και \frac{n}{n\left(n+1\right)} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}n}(\frac{1}{n\left(n+1\right)})
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο n+1-n.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}n}(\frac{1}{n^{2}+n})
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το n με το n+1.
-\left(n^{2}+n^{1}\right)^{-1-1}\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}n}(n^{2}+n^{1})
Εάν F είναι η σύνθεση των δύο διαφορίσιμων συναρτήσεων f\left(u\right) και u=g\left(x\right), αυτό σημαίνει ότι, εάν F\left(x\right)=f\left(g\left(x\right)\right), τότε η παράγωγος της F είναι η παράγωγος της f ως προς u επί την παράγωγο της g ως προς x, δηλαδή, \frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}x}(F)\left(x\right)=\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}x}(f)\left(g\left(x\right)\right)\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}x}(g)\left(x\right).
-\left(n^{2}+n^{1}\right)^{-2}\left(2n^{2-1}+n^{1-1}\right)
Η παράγωγος ενός πολυωνύμου είναι το άθροισμα του παραγώγων των όρων του. Η παράγωγος της σταθεράς είναι 0. Η παράγωγος του ax^{n} είναι nax^{n-1}.
\left(n^{2}+n^{1}\right)^{-2}\left(-2n^{1}-n^{0}\right)
Απλοποιήστε.
\left(n^{2}+n\right)^{-2}\left(-2n-n^{0}\right)
Για κάθε όρο t, t^{1}=t.
\left(n^{2}+n\right)^{-2}\left(-2n-1\right)
Για κάθε όρο t εκτός 0, t^{0}=1.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}