Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

3\left(2x+3-\left(5x-7\right)\right)=\left(6x+11\right)\left(-8\right)
Η μεταβλητή x δεν μπορεί να είναι ίση με -\frac{11}{6} επειδή δεν μπορεί να οριστεί η διαίρεση με το μηδέν. Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με το 3\left(6x+11\right), δηλαδή τον ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 6x+11,3.
3\left(2x+3-5x+7\right)=\left(6x+11\right)\left(-8\right)
Για να βρείτε τον αντίθετο του 5x-7, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
3\left(-3x+3+7\right)=\left(6x+11\right)\left(-8\right)
Συνδυάστε το 2x και το -5x για να λάβετε -3x.
3\left(-3x+10\right)=\left(6x+11\right)\left(-8\right)
Προσθέστε 3 και 7 για να λάβετε 10.
-9x+30=\left(6x+11\right)\left(-8\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 3 με το -3x+10.
-9x+30=-48x-88
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 6x+11 με το -8.
-9x+30+48x=-88
Προσθήκη 48x και στις δύο πλευρές.
39x+30=-88
Συνδυάστε το -9x και το 48x για να λάβετε 39x.
39x=-88-30
Αφαιρέστε 30 και από τις δύο πλευρές.
39x=-118
Αφαιρέστε 30 από -88 για να λάβετε -118.
x=\frac{-118}{39}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με 39.
x=-\frac{118}{39}
Το κλάσμα \frac{-118}{39} μπορεί να γραφεί ξανά ως -\frac{118}{39}, αφαιρώντας το αρνητικό πρόσημο.