Resoleu x
x=\left(y-5\right)\left(y-3\right)
y-4\geq 0
Resoleu x (complex solution)
x=\left(y-5\right)\left(y-3\right)
y=4\text{ or }arg(4-y)\geq \pi
Resoleu y
y=\sqrt{x+1}+4
x\geq -1
Gràfic
Compartir
Copiat al porta-retalls
\sqrt{x+1}+4=y
Intercanvieu els costats perquè tots els termes variables estiguin al costat esquerre.
\sqrt{x+1}=y-4
Resteu 4 en tots dos costats.
x+1=\left(y-4\right)^{2}
Eleveu els dos costats de l'equació al quadrat.
x+1-1=\left(y-4\right)^{2}-1
Resteu 1 als dos costats de l'equació.
x=\left(y-4\right)^{2}-1
En restar 1 a si mateix s'obté 0.
x=\left(y-5\right)\left(y-3\right)
Resteu 1 de \left(y-4\right)^{2}.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}