Resoleu x
x=-\frac{1-z-y-yz}{yz-y-z-1}
z=1\text{ or }y\neq \frac{z+1}{z-1}
Resoleu y
y=-\frac{1-z-x-xz}{xz-x-z-1}
z=1\text{ or }x\neq \frac{z+1}{z-1}
Compartir
Copiat al porta-retalls
xyz+1-x=y+z+xy+yz+zx
Resteu x en tots dos costats.
xyz+1-x-xy=y+z+yz+zx
Resteu xy en tots dos costats.
xyz+1-x-xy-zx=y+z+yz
Resteu zx en tots dos costats.
xyz-x-xy-zx=y+z+yz-1
Resteu 1 en tots dos costats.
\left(yz-1-y-z\right)x=y+z+yz-1
Combineu tots els termes que continguin x.
\left(yz-y-z-1\right)x=yz+y+z-1
L'equació té la forma estàndard.
\frac{\left(yz-y-z-1\right)x}{yz-y-z-1}=\frac{yz+y+z-1}{yz-y-z-1}
Dividiu els dos costats per yz-y-z-1.
x=\frac{yz+y+z-1}{yz-y-z-1}
En dividir per yz-y-z-1 es desfà la multiplicació per yz-y-z-1.
xyz+1-y=x+z+xy+yz+zx
Resteu y en tots dos costats.
xyz+1-y-xy=x+z+yz+zx
Resteu xy en tots dos costats.
xyz+1-y-xy-yz=x+z+zx
Resteu yz en tots dos costats.
xyz-y-xy-yz=x+z+zx-1
Resteu 1 en tots dos costats.
\left(xz-1-x-z\right)y=x+z+zx-1
Combineu tots els termes que continguin y.
\left(xz-x-z-1\right)y=xz+x+z-1
L'equació té la forma estàndard.
\frac{\left(xz-x-z-1\right)y}{xz-x-z-1}=\frac{xz+x+z-1}{xz-x-z-1}
Dividiu els dos costats per xz-1-x-z.
y=\frac{xz+x+z-1}{xz-x-z-1}
En dividir per xz-1-x-z es desfà la multiplicació per xz-1-x-z.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}