Resoleu p (complex solution)
\left\{\begin{matrix}p=\frac{x}{6}+\frac{y}{2x}\text{, }&x\neq 0\\p\in \mathrm{C}\text{, }&y=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right,
Resoleu p
\left\{\begin{matrix}p=\frac{x}{6}+\frac{y}{2x}\text{, }&x\neq 0\\p\in \mathrm{R}\text{, }&y=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right,
Resoleu x (complex solution)
x=\sqrt{9p^{2}-3y}+3p
x=-\sqrt{9p^{2}-3y}+3p
Resoleu x
x=\sqrt{9p^{2}-3y}+3p
x=-\sqrt{9p^{2}-3y}+3p\text{, }y\leq 3p^{2}
Gràfic
Compartir
Copiat al porta-retalls
-6px+3y=-x^{2}
Resteu x^{2} en tots dos costats. Qualsevol valor restat a zero dóna com a resultat la seva negació.
-6px=-x^{2}-3y
Resteu 3y en tots dos costats.
\left(-6x\right)p=-x^{2}-3y
L'equació té la forma estàndard.
\frac{\left(-6x\right)p}{-6x}=\frac{-x^{2}-3y}{-6x}
Dividiu els dos costats per -6x.
p=\frac{-x^{2}-3y}{-6x}
En dividir per -6x es desfà la multiplicació per -6x.
p=\frac{x}{6}+\frac{y}{2x}
Dividiu -x^{2}-3y per -6x.
-6px+3y=-x^{2}
Resteu x^{2} en tots dos costats. Qualsevol valor restat a zero dóna com a resultat la seva negació.
-6px=-x^{2}-3y
Resteu 3y en tots dos costats.
\left(-6x\right)p=-x^{2}-3y
L'equació té la forma estàndard.
\frac{\left(-6x\right)p}{-6x}=\frac{-x^{2}-3y}{-6x}
Dividiu els dos costats per -6x.
p=\frac{-x^{2}-3y}{-6x}
En dividir per -6x es desfà la multiplicació per -6x.
p=\frac{x}{6}+\frac{y}{2x}
Dividiu -x^{2}-3y per -6x.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}