Ves al contingut principal
Resoleu n
Tick mark Image

Problemes similars de la cerca web

Compartir

n^{2}+5n=2
Totes les equacions amb la fórmula ax^{2}+bx+c=0 es poden resoldre utilitzant la fórmula quadràtica següent: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. La fórmula quadràtica ofereix dues solucions: una quan ± és una suma i una altra quan és una resta.
n^{2}+5n-2=2-2
Resteu 2 als dos costats de l'equació.
n^{2}+5n-2=0
En restar 2 a si mateix s'obté 0.
n=\frac{-5±\sqrt{5^{2}-4\left(-2\right)}}{2}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 1 per a, 5 per b i -2 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
n=\frac{-5±\sqrt{25-4\left(-2\right)}}{2}
Eleveu 5 al quadrat.
n=\frac{-5±\sqrt{25+8}}{2}
Multipliqueu -4 per -2.
n=\frac{-5±\sqrt{33}}{2}
Sumeu 25 i 8.
n=\frac{\sqrt{33}-5}{2}
Ara resoleu l'equació n=\frac{-5±\sqrt{33}}{2} quan ± és més. Sumeu -5 i \sqrt{33}.
n=\frac{-\sqrt{33}-5}{2}
Ara resoleu l'equació n=\frac{-5±\sqrt{33}}{2} quan ± és menys. Resteu \sqrt{33} de -5.
n=\frac{\sqrt{33}-5}{2} n=\frac{-\sqrt{33}-5}{2}
L'equació ja s'ha resolt.
n^{2}+5n=2
Les equacions quadràtiques com aquesta es poden resoldre calculant-ne el quadrat. Per fer-ho, primer l'equació ha de tenir la forma x^{2}+bx=c.
n^{2}+5n+\left(\frac{5}{2}\right)^{2}=2+\left(\frac{5}{2}\right)^{2}
Dividiu 5, el coeficient del terme x, per 2 per obtenir \frac{5}{2}. A continuació, sumeu el quadrat del nombre \frac{5}{2} als dos costats de l'equació. Aquest pas fa que el costat esquerre de l'equació sigui un quadrat perfecte.
n^{2}+5n+\frac{25}{4}=2+\frac{25}{4}
Per elevar \frac{5}{2} al quadrat, eleveu al quadrat el numerador i el denominador de la fracció.
n^{2}+5n+\frac{25}{4}=\frac{33}{4}
Sumeu 2 i \frac{25}{4}.
\left(n+\frac{5}{2}\right)^{2}=\frac{33}{4}
Factor n^{2}+5n+\frac{25}{4}. En general, quan x^{2}+bx+c és un quadrat perfecte, sempre es pot tenir en compte com \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(n+\frac{5}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{33}{4}}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
n+\frac{5}{2}=\frac{\sqrt{33}}{2} n+\frac{5}{2}=-\frac{\sqrt{33}}{2}
Simplifiqueu.
n=\frac{\sqrt{33}-5}{2} n=\frac{-\sqrt{33}-5}{2}
Resteu \frac{5}{2} als dos costats de l'equació.