Ves al contingut principal
Factoritzar
Tick mark Image
Calcula
Tick mark Image
Gràfic

Problemes similars de la cerca web

Compartir

2\left(49-14x+x^{2}\right)
Simplifiqueu 2.
\left(x-7\right)^{2}
Considereu 49-14x+x^{2}. Utilitzeu la fórmula quadrada perfecta, a^{2}-2ab+b^{2}=\left(a-b\right)^{2}, on a=x i b=7.
2\left(x-7\right)^{2}
Reescriviu l'expressió factoritzada completa.
factor(2x^{2}-28x+98)
Aquest trinomi té la forma d'un trinomi al quadrat, potser multiplicat per un factor comú. Els trinomis al quadrat es poden calcular trobant les arrels quadrades dels primers i dels últims termes.
gcf(2,-28,98)=2
Trobeu el màxim comú divisor dels coeficients.
2\left(x^{2}-14x+49\right)
Simplifiqueu 2.
\sqrt{49}=7
Trobeu l'arrel quadrada de l'últim terme, 49.
2\left(x-7\right)^{2}
El trinomi al quadrat és el quadrat del binomi que és la suma o la diferència de les arrels quadrades dels primers i dels últimes termes, amb el signe determinat pel signe del terme central del trinomi al quadrat.
2x^{2}-28x+98=0
El polinomi quadràtic es pot factoritzar amb la transformació ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), on x_{1} i x_{2} són les solucions de l'equació quadràtica ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-\left(-28\right)±\sqrt{\left(-28\right)^{2}-4\times 2\times 98}}{2\times 2}
Totes les equacions amb la fórmula ax^{2}+bx+c=0 es poden resoldre utilitzant la fórmula quadràtica següent: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. La fórmula quadràtica ofereix dues solucions: una quan ± és una suma i una altra quan és una resta.
x=\frac{-\left(-28\right)±\sqrt{784-4\times 2\times 98}}{2\times 2}
Eleveu -28 al quadrat.
x=\frac{-\left(-28\right)±\sqrt{784-8\times 98}}{2\times 2}
Multipliqueu -4 per 2.
x=\frac{-\left(-28\right)±\sqrt{784-784}}{2\times 2}
Multipliqueu -8 per 98.
x=\frac{-\left(-28\right)±\sqrt{0}}{2\times 2}
Sumeu 784 i -784.
x=\frac{-\left(-28\right)±0}{2\times 2}
Calculeu l'arrel quadrada de 0.
x=\frac{28±0}{2\times 2}
El contrari de -28 és 28.
x=\frac{28±0}{4}
Multipliqueu 2 per 2.
2x^{2}-28x+98=2\left(x-7\right)\left(x-7\right)
Factoritzeu l'expressió original mitjançant ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Substituïu 7 per x_{1} i 7 per x_{2}.