Ves al contingut principal
Resoleu x
Tick mark Image
Gràfic

Problemes similars de la cerca web

Compartir

6400+x^{2}=82^{2}
Calculeu 80 elevat a 2 per obtenir 6400.
6400+x^{2}=6724
Calculeu 82 elevat a 2 per obtenir 6724.
6400+x^{2}-6724=0
Resteu 6724 en tots dos costats.
-324+x^{2}=0
Resteu 6400 de 6724 per obtenir -324.
\left(x-18\right)\left(x+18\right)=0
Considereu -324+x^{2}. Reescriviu -324+x^{2} com a x^{2}-18^{2}. La diferència de quadrats es pot factoritzar amb la regla: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
x=18 x=-18
Per trobar solucions d'equació, resoleu x-18=0 i x+18=0.
6400+x^{2}=82^{2}
Calculeu 80 elevat a 2 per obtenir 6400.
6400+x^{2}=6724
Calculeu 82 elevat a 2 per obtenir 6724.
x^{2}=6724-6400
Resteu 6400 en tots dos costats.
x^{2}=324
Resteu 6724 de 6400 per obtenir 324.
x=18 x=-18
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
6400+x^{2}=82^{2}
Calculeu 80 elevat a 2 per obtenir 6400.
6400+x^{2}=6724
Calculeu 82 elevat a 2 per obtenir 6724.
6400+x^{2}-6724=0
Resteu 6724 en tots dos costats.
-324+x^{2}=0
Resteu 6400 de 6724 per obtenir -324.
x^{2}-324=0
Les equacions quadràtiques com aquesta, amb un terme x^{2} però cap terme x, es poden resoldre utilitzant la fórmula quadràtica, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}, una vegada que s'hagin posat en forma estàndard: ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-324\right)}}{2}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 1 per a, 0 per b i -324 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\left(-324\right)}}{2}
Eleveu 0 al quadrat.
x=\frac{0±\sqrt{1296}}{2}
Multipliqueu -4 per -324.
x=\frac{0±36}{2}
Calculeu l'arrel quadrada de 1296.
x=18
Ara resoleu l'equació x=\frac{0±36}{2} quan ± és més. Dividiu 36 per 2.
x=-18
Ara resoleu l'equació x=\frac{0±36}{2} quan ± és menys. Dividiu -36 per 2.
x=18 x=-18
L'equació ja s'ha resolt.