Factoritzar
\left(6r-7\right)\left(r+6\right)
Calcula
\left(6r-7\right)\left(r+6\right)
Compartir
Copiat al porta-retalls
a+b=29 ab=6\left(-42\right)=-252
Factoritzeu l'expressió per agrupació. En primer lloc, cal reescriure l'expressió com a 6r^{2}+ar+br-42. Per cercar a i b, configureu un sistema per resoldre.
-1,252 -2,126 -3,84 -4,63 -6,42 -7,36 -9,28 -12,21 -14,18
Com que ab és negatiu, a i b tenen els signes oposats. Com que a+b és positiu, el número positiu té més valor absolut que el negatiu. Llista de totes les parelles d'enters que donen -252 de producte.
-1+252=251 -2+126=124 -3+84=81 -4+63=59 -6+42=36 -7+36=29 -9+28=19 -12+21=9 -14+18=4
Calculeu la suma de cada parell.
a=-7 b=36
La solució és la parella que atorga 29 de suma.
\left(6r^{2}-7r\right)+\left(36r-42\right)
Reescriviu 6r^{2}+29r-42 com a \left(6r^{2}-7r\right)+\left(36r-42\right).
r\left(6r-7\right)+6\left(6r-7\right)
r al primer grup i 6 al segon grup.
\left(6r-7\right)\left(r+6\right)
Simplifiqueu el terme comú 6r-7 mitjançant la propietat distributiva.
6r^{2}+29r-42=0
El polinomi quadràtic es pot factoritzar amb la transformació ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), on x_{1} i x_{2} són les solucions de l'equació quadràtica ax^{2}+bx+c=0.
r=\frac{-29±\sqrt{29^{2}-4\times 6\left(-42\right)}}{2\times 6}
Totes les equacions amb la fórmula ax^{2}+bx+c=0 es poden resoldre utilitzant la fórmula quadràtica següent: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. La fórmula quadràtica ofereix dues solucions: una quan ± és una suma i una altra quan és una resta.
r=\frac{-29±\sqrt{841-4\times 6\left(-42\right)}}{2\times 6}
Eleveu 29 al quadrat.
r=\frac{-29±\sqrt{841-24\left(-42\right)}}{2\times 6}
Multipliqueu -4 per 6.
r=\frac{-29±\sqrt{841+1008}}{2\times 6}
Multipliqueu -24 per -42.
r=\frac{-29±\sqrt{1849}}{2\times 6}
Sumeu 841 i 1008.
r=\frac{-29±43}{2\times 6}
Calculeu l'arrel quadrada de 1849.
r=\frac{-29±43}{12}
Multipliqueu 2 per 6.
r=\frac{14}{12}
Ara resoleu l'equació r=\frac{-29±43}{12} quan ± és més. Sumeu -29 i 43.
r=\frac{7}{6}
Redueix la fracció \frac{14}{12} al màxim extraient i anul·lant 2.
r=-\frac{72}{12}
Ara resoleu l'equació r=\frac{-29±43}{12} quan ± és menys. Resteu 43 de -29.
r=-6
Dividiu -72 per 12.
6r^{2}+29r-42=6\left(r-\frac{7}{6}\right)\left(r-\left(-6\right)\right)
Factoritzeu l'expressió original mitjançant ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Substituïu \frac{7}{6} per x_{1} i -6 per x_{2}.
6r^{2}+29r-42=6\left(r-\frac{7}{6}\right)\left(r+6\right)
Simplifiqueu totes les expressions del formulari p-\left(-q\right) a p+q.
6r^{2}+29r-42=6\times \frac{6r-7}{6}\left(r+6\right)
Per restar \frac{7}{6} de r, trobeu un denominador comú i resteu-ne els numeradors. A continuació, reduïu la fracció als termes més baixos sempre que sigui possible.
6r^{2}+29r-42=\left(6r-7\right)\left(r+6\right)
Cancel·leu el factor comú més gran 6 a 6 i 6.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}