Ves al contingut principal
Resoleu x
Tick mark Image
Gràfic

Problemes similars de la cerca web

Compartir

4x^{2}-2x+\frac{1}{4}=0
Totes les equacions amb la fórmula ax^{2}+bx+c=0 es poden resoldre utilitzant la fórmula quadràtica següent: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. La fórmula quadràtica ofereix dues solucions: una quan ± és una suma i una altra quan és una resta.
x=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}-4\times 4\times \frac{1}{4}}}{2\times 4}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 4 per a, -2 per b i \frac{1}{4} per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4-4\times 4\times \frac{1}{4}}}{2\times 4}
Eleveu -2 al quadrat.
x=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4-16\times \frac{1}{4}}}{2\times 4}
Multipliqueu -4 per 4.
x=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4-4}}{2\times 4}
Multipliqueu -16 per \frac{1}{4}.
x=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{0}}{2\times 4}
Sumeu 4 i -4.
x=-\frac{-2}{2\times 4}
Calculeu l'arrel quadrada de 0.
x=\frac{2}{2\times 4}
El contrari de -2 és 2.
x=\frac{2}{8}
Multipliqueu 2 per 4.
x=\frac{1}{4}
Redueix la fracció \frac{2}{8} al màxim extraient i anul·lant 2.
4x^{2}-2x+\frac{1}{4}=0
Les equacions quadràtiques com aquesta es poden resoldre calculant-ne el quadrat. Per fer-ho, primer l'equació ha de tenir la forma x^{2}+bx=c.
4x^{2}-2x+\frac{1}{4}-\frac{1}{4}=-\frac{1}{4}
Resteu \frac{1}{4} als dos costats de l'equació.
4x^{2}-2x=-\frac{1}{4}
En restar \frac{1}{4} a si mateix s'obté 0.
\frac{4x^{2}-2x}{4}=-\frac{\frac{1}{4}}{4}
Dividiu els dos costats per 4.
x^{2}+\left(-\frac{2}{4}\right)x=-\frac{\frac{1}{4}}{4}
En dividir per 4 es desfà la multiplicació per 4.
x^{2}-\frac{1}{2}x=-\frac{\frac{1}{4}}{4}
Redueix la fracció \frac{-2}{4} al màxim extraient i anul·lant 2.
x^{2}-\frac{1}{2}x=-\frac{1}{16}
Dividiu -\frac{1}{4} per 4.
x^{2}-\frac{1}{2}x+\left(-\frac{1}{4}\right)^{2}=-\frac{1}{16}+\left(-\frac{1}{4}\right)^{2}
Dividiu -\frac{1}{2}, el coeficient del terme x, per 2 per obtenir -\frac{1}{4}. A continuació, sumeu el quadrat del nombre -\frac{1}{4} als dos costats de l'equació. Aquest pas fa que el costat esquerre de l'equació sigui un quadrat perfecte.
x^{2}-\frac{1}{2}x+\frac{1}{16}=\frac{-1+1}{16}
Per elevar -\frac{1}{4} al quadrat, eleveu al quadrat el numerador i el denominador de la fracció.
x^{2}-\frac{1}{2}x+\frac{1}{16}=0
Sumeu -\frac{1}{16} i \frac{1}{16} trobant un denominador comú i sumant-ne els numeradors. A continuació, reduïu la fracció al màxim sempre que sigui possible.
\left(x-\frac{1}{4}\right)^{2}=0
Factor x^{2}-\frac{1}{2}x+\frac{1}{16}. En general, quan x^{2}+bx+c és un quadrat perfecte, sempre es pot tenir en compte com \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{1}{4}\right)^{2}}=\sqrt{0}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
x-\frac{1}{4}=0 x-\frac{1}{4}=0
Simplifiqueu.
x=\frac{1}{4} x=\frac{1}{4}
Sumeu \frac{1}{4} als dos costats de l'equació.
x=\frac{1}{4}
L'equació ja s'ha resolt. Les solucions són les mateixes.