Ves al contingut principal
Resoleu x
Tick mark Image
Gràfic

Problemes similars de la cerca web

Compartir

a+b=-12 ab=4\left(-7\right)=-28
Per resoldre l'equació, el factor de l'esquerra l'ha agrupat. Primer, cal tornar a escriure el costat esquerre de la mà a 4x^{2}+ax+bx-7. Per cercar a i b, configureu un sistema per resoldre.
1,-28 2,-14 4,-7
Com que ab és negatiu, a i b tenen els signes oposats. Com que a+b és negatiu, el número negatiu té un valor més absolut que el positiu. Llista de totes les parelles d'enters que donen -28 de producte.
1-28=-27 2-14=-12 4-7=-3
Calculeu la suma de cada parell.
a=-14 b=2
La solució és la parella que atorga -12 de suma.
\left(4x^{2}-14x\right)+\left(2x-7\right)
Reescriviu 4x^{2}-12x-7 com a \left(4x^{2}-14x\right)+\left(2x-7\right).
2x\left(2x-7\right)+2x-7
Simplifiqueu 2x a 4x^{2}-14x.
\left(2x-7\right)\left(2x+1\right)
Simplifiqueu el terme comú 2x-7 mitjançant la propietat distributiva.
x=\frac{7}{2} x=-\frac{1}{2}
Per trobar solucions d'equació, resoleu 2x-7=0 i 2x+1=0.
4x^{2}-12x-7=0
Totes les equacions amb la fórmula ax^{2}+bx+c=0 es poden resoldre utilitzant la fórmula quadràtica següent: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. La fórmula quadràtica ofereix dues solucions: una quan ± és una suma i una altra quan és una resta.
x=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{\left(-12\right)^{2}-4\times 4\left(-7\right)}}{2\times 4}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 4 per a, -12 per b i -7 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{144-4\times 4\left(-7\right)}}{2\times 4}
Eleveu -12 al quadrat.
x=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{144-16\left(-7\right)}}{2\times 4}
Multipliqueu -4 per 4.
x=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{144+112}}{2\times 4}
Multipliqueu -16 per -7.
x=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{256}}{2\times 4}
Sumeu 144 i 112.
x=\frac{-\left(-12\right)±16}{2\times 4}
Calculeu l'arrel quadrada de 256.
x=\frac{12±16}{2\times 4}
El contrari de -12 és 12.
x=\frac{12±16}{8}
Multipliqueu 2 per 4.
x=\frac{28}{8}
Ara resoleu l'equació x=\frac{12±16}{8} quan ± és més. Sumeu 12 i 16.
x=\frac{7}{2}
Redueix la fracció \frac{28}{8} al màxim extraient i anul·lant 4.
x=-\frac{4}{8}
Ara resoleu l'equació x=\frac{12±16}{8} quan ± és menys. Resteu 16 de 12.
x=-\frac{1}{2}
Redueix la fracció \frac{-4}{8} al màxim extraient i anul·lant 4.
x=\frac{7}{2} x=-\frac{1}{2}
L'equació ja s'ha resolt.
4x^{2}-12x-7=0
Les equacions quadràtiques com aquesta es poden resoldre calculant-ne el quadrat. Per fer-ho, primer l'equació ha de tenir la forma x^{2}+bx=c.
4x^{2}-12x-7-\left(-7\right)=-\left(-7\right)
Sumeu 7 als dos costats de l'equació.
4x^{2}-12x=-\left(-7\right)
En restar -7 a si mateix s'obté 0.
4x^{2}-12x=7
Resteu -7 de 0.
\frac{4x^{2}-12x}{4}=\frac{7}{4}
Dividiu els dos costats per 4.
x^{2}+\left(-\frac{12}{4}\right)x=\frac{7}{4}
En dividir per 4 es desfà la multiplicació per 4.
x^{2}-3x=\frac{7}{4}
Dividiu -12 per 4.
x^{2}-3x+\left(-\frac{3}{2}\right)^{2}=\frac{7}{4}+\left(-\frac{3}{2}\right)^{2}
Dividiu -3, el coeficient del terme x, per 2 per obtenir -\frac{3}{2}. A continuació, sumeu el quadrat del nombre -\frac{3}{2} als dos costats de l'equació. Aquest pas fa que el costat esquerre de l'equació sigui un quadrat perfecte.
x^{2}-3x+\frac{9}{4}=\frac{7+9}{4}
Per elevar -\frac{3}{2} al quadrat, eleveu al quadrat el numerador i el denominador de la fracció.
x^{2}-3x+\frac{9}{4}=4
Sumeu \frac{7}{4} i \frac{9}{4} trobant un denominador comú i sumant-ne els numeradors. A continuació, reduïu la fracció al màxim sempre que sigui possible.
\left(x-\frac{3}{2}\right)^{2}=4
Factor x^{2}-3x+\frac{9}{4}. En general, quan x^{2}+bx+c és un quadrat perfecte, sempre es pot tenir en compte com \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{3}{2}\right)^{2}}=\sqrt{4}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
x-\frac{3}{2}=2 x-\frac{3}{2}=-2
Simplifiqueu.
x=\frac{7}{2} x=-\frac{1}{2}
Sumeu \frac{3}{2} als dos costats de l'equació.