Resoleu v
v=21\sqrt{6}-14\approx 37,439284598
v=-21\sqrt{6}-14\approx -65,439284598
Compartir
Copiat al porta-retalls
v^{2}+28v=2450
Intercanvieu els costats perquè tots els termes variables estiguin al costat esquerre.
v^{2}+28v-2450=0
Resteu 2450 en tots dos costats.
v=\frac{-28±\sqrt{28^{2}-4\left(-2450\right)}}{2}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 1 per a, 28 per b i -2450 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
v=\frac{-28±\sqrt{784-4\left(-2450\right)}}{2}
Eleveu 28 al quadrat.
v=\frac{-28±\sqrt{784+9800}}{2}
Multipliqueu -4 per -2450.
v=\frac{-28±\sqrt{10584}}{2}
Sumeu 784 i 9800.
v=\frac{-28±42\sqrt{6}}{2}
Calculeu l'arrel quadrada de 10584.
v=\frac{42\sqrt{6}-28}{2}
Ara resoleu l'equació v=\frac{-28±42\sqrt{6}}{2} quan ± és més. Sumeu -28 i 42\sqrt{6}.
v=21\sqrt{6}-14
Dividiu -28+42\sqrt{6} per 2.
v=\frac{-42\sqrt{6}-28}{2}
Ara resoleu l'equació v=\frac{-28±42\sqrt{6}}{2} quan ± és menys. Resteu 42\sqrt{6} de -28.
v=-21\sqrt{6}-14
Dividiu -28-42\sqrt{6} per 2.
v=21\sqrt{6}-14 v=-21\sqrt{6}-14
L'equació ja s'ha resolt.
v^{2}+28v=2450
Intercanvieu els costats perquè tots els termes variables estiguin al costat esquerre.
v^{2}+28v+14^{2}=2450+14^{2}
Dividiu 28, el coeficient del terme x, per 2 per obtenir 14. A continuació, sumeu el quadrat del nombre 14 als dos costats de l'equació. Aquest pas fa que el costat esquerre de l'equació sigui un quadrat perfecte.
v^{2}+28v+196=2450+196
Eleveu 14 al quadrat.
v^{2}+28v+196=2646
Sumeu 2450 i 196.
\left(v+14\right)^{2}=2646
Factor v^{2}+28v+196. En general, quan x^{2}+bx+c és un quadrat perfecte, sempre es pot tenir en compte com \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(v+14\right)^{2}}=\sqrt{2646}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
v+14=21\sqrt{6} v+14=-21\sqrt{6}
Simplifiqueu.
v=21\sqrt{6}-14 v=-21\sqrt{6}-14
Resteu 14 als dos costats de l'equació.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}