Resoleu x
x=3\sqrt{2}\approx 4,242640687
x=-3\sqrt{2}\approx -4,242640687
Gràfic
Compartir
Copiat al porta-retalls
2x^{2}+3=25+14
Calculeu 5 elevat a 2 per obtenir 25.
2x^{2}+3=39
Sumeu 25 més 14 per obtenir 39.
2x^{2}=39-3
Resteu 3 en tots dos costats.
2x^{2}=36
Resteu 39 de 3 per obtenir 36.
x^{2}=\frac{36}{2}
Dividiu els dos costats per 2.
x^{2}=18
Dividiu 36 entre 2 per obtenir 18.
x=3\sqrt{2} x=-3\sqrt{2}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
2x^{2}+3=25+14
Calculeu 5 elevat a 2 per obtenir 25.
2x^{2}+3=39
Sumeu 25 més 14 per obtenir 39.
2x^{2}+3-39=0
Resteu 39 en tots dos costats.
2x^{2}-36=0
Resteu 3 de 39 per obtenir -36.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 2\left(-36\right)}}{2\times 2}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 2 per a, 0 per b i -36 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\times 2\left(-36\right)}}{2\times 2}
Eleveu 0 al quadrat.
x=\frac{0±\sqrt{-8\left(-36\right)}}{2\times 2}
Multipliqueu -4 per 2.
x=\frac{0±\sqrt{288}}{2\times 2}
Multipliqueu -8 per -36.
x=\frac{0±12\sqrt{2}}{2\times 2}
Calculeu l'arrel quadrada de 288.
x=\frac{0±12\sqrt{2}}{4}
Multipliqueu 2 per 2.
x=3\sqrt{2}
Ara resoleu l'equació x=\frac{0±12\sqrt{2}}{4} quan ± és més.
x=-3\sqrt{2}
Ara resoleu l'equació x=\frac{0±12\sqrt{2}}{4} quan ± és menys.
x=3\sqrt{2} x=-3\sqrt{2}
L'equació ja s'ha resolt.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}