Resoleu c
c=-\frac{x\left(x-4e\right)}{2e-x}
x\neq 2e
Resoleu x
x=\frac{\sqrt{c^{2}+16e^{2}}+c+4e}{2}
x=\frac{-\sqrt{c^{2}+16e^{2}}+c+4e}{2}
Gràfic
Compartir
Copiat al porta-retalls
-3xc+3x^{2}=6e\left(2x-c\right)
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar -3x per c-x.
-3xc+3x^{2}=12ex-6ec
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar 6e per 2x-c.
-3xc+3x^{2}+6ec=12ex
Afegiu 6ec als dos costats.
-3xc+6ec=12ex-3x^{2}
Resteu 3x^{2} en tots dos costats.
\left(-3x+6e\right)c=12ex-3x^{2}
Combineu tots els termes que continguin c.
\left(6e-3x\right)c=12ex-3x^{2}
L'equació té la forma estàndard.
\frac{\left(6e-3x\right)c}{6e-3x}=\frac{3x\left(4e-x\right)}{6e-3x}
Dividiu els dos costats per -3x+6e.
c=\frac{3x\left(4e-x\right)}{6e-3x}
En dividir per -3x+6e es desfà la multiplicació per -3x+6e.
c=\frac{x\left(4e-x\right)}{2e-x}
Dividiu 3x\left(4e-x\right) per -3x+6e.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}