Resoleu c
c = -\frac{73}{8} = -9\frac{1}{8} = -9,125
Compartir
Copiat al porta-retalls
-3=\frac{-7\left(-7\right)}{8}+c
Expresseu -\frac{7}{8}\left(-7\right) com a fracció senzilla.
-3=\frac{49}{8}+c
Multipliqueu -7 per -7 per obtenir 49.
\frac{49}{8}+c=-3
Intercanvieu els costats perquè tots els termes variables estiguin al costat esquerre.
c=-3-\frac{49}{8}
Resteu \frac{49}{8} en tots dos costats.
c=-\frac{24}{8}-\frac{49}{8}
Convertiu -3 a la fracció -\frac{24}{8}.
c=\frac{-24-49}{8}
Com que -\frac{24}{8} i \frac{49}{8} tenen el mateix denominador, resteu-los mitjançant la subtracció dels seus numeradors.
c=-\frac{73}{8}
Resteu -24 de 49 per obtenir -73.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}