Ves al contingut principal
Resoleu x
Tick mark Image
Gràfic

Problemes similars de la cerca web

Compartir

x^{2}-x-2=1
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar x+1 per x-2 i combinar-los com termes.
x^{2}-x-2-1=0
Resteu 1 en tots dos costats.
x^{2}-x-3=0
Resteu -2 de 1 per obtenir -3.
x=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1-4\left(-3\right)}}{2}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 1 per a, -1 per b i -3 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1+12}}{2}
Multipliqueu -4 per -3.
x=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{13}}{2}
Sumeu 1 i 12.
x=\frac{1±\sqrt{13}}{2}
El contrari de -1 és 1.
x=\frac{\sqrt{13}+1}{2}
Ara resoleu l'equació x=\frac{1±\sqrt{13}}{2} quan ± és més. Sumeu 1 i \sqrt{13}.
x=\frac{1-\sqrt{13}}{2}
Ara resoleu l'equació x=\frac{1±\sqrt{13}}{2} quan ± és menys. Resteu \sqrt{13} de 1.
x=\frac{\sqrt{13}+1}{2} x=\frac{1-\sqrt{13}}{2}
L'equació ja s'ha resolt.
x^{2}-x-2=1
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar x+1 per x-2 i combinar-los com termes.
x^{2}-x=1+2
Afegiu 2 als dos costats.
x^{2}-x=3
Sumeu 1 més 2 per obtenir 3.
x^{2}-x+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}=3+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}
Dividiu -1, el coeficient del terme x, per 2 per obtenir -\frac{1}{2}. A continuació, sumeu el quadrat del nombre -\frac{1}{2} als dos costats de l'equació. Aquest pas fa que el costat esquerre de l'equació sigui un quadrat perfecte.
x^{2}-x+\frac{1}{4}=3+\frac{1}{4}
Per elevar -\frac{1}{2} al quadrat, eleveu al quadrat el numerador i el denominador de la fracció.
x^{2}-x+\frac{1}{4}=\frac{13}{4}
Sumeu 3 i \frac{1}{4}.
\left(x-\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{13}{4}
Factor x^{2}-x+\frac{1}{4}. En general, quan x^{2}+bx+c és un quadrat perfecte, sempre es pot tenir en compte com \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{13}{4}}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
x-\frac{1}{2}=\frac{\sqrt{13}}{2} x-\frac{1}{2}=-\frac{\sqrt{13}}{2}
Simplifiqueu.
x=\frac{\sqrt{13}+1}{2} x=\frac{1-\sqrt{13}}{2}
Sumeu \frac{1}{2} als dos costats de l'equació.