Resoleu y
y=-\frac{\left(x-4\right)\left(x+6\right)}{25}
Resoleu x (complex solution)
x=-5\sqrt{1-y}-1
x=5\sqrt{1-y}-1
Resoleu x
x=-5\sqrt{1-y}-1
x=5\sqrt{1-y}-1\text{, }y\leq 1
Gràfic
Compartir
Copiat al porta-retalls
x^{2}+2x+1=-25\left(y-1\right)
Utilitzeu el teorema del binomi \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} per desenvolupar \left(x+1\right)^{2}.
x^{2}+2x+1=-25y+25
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar -25 per y-1.
-25y+25=x^{2}+2x+1
Intercanvieu els costats perquè tots els termes variables estiguin al costat esquerre.
-25y=x^{2}+2x+1-25
Resteu 25 en tots dos costats.
-25y=x^{2}+2x-24
Resteu 1 de 25 per obtenir -24.
\frac{-25y}{-25}=\frac{\left(x-4\right)\left(x+6\right)}{-25}
Dividiu els dos costats per -25.
y=\frac{\left(x-4\right)\left(x+6\right)}{-25}
En dividir per -25 es desfà la multiplicació per -25.
y=-\frac{\left(x-4\right)\left(x+6\right)}{25}
Dividiu \left(-4+x\right)\left(6+x\right) per -25.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}