Ves al contingut principal
Resoleu x
Tick mark Image
Gràfic

Problemes similars de la cerca web

Compartir

a+b=-30 ab=225
Per resoldre l'equació, el factor x^{2}-30x+225 amb la fórmula x^{2}+\left(a+b\right)x+ab=\left(x+a\right)\left(x+b\right). Per cercar a i b, configureu un sistema per resoldre.
-1,-225 -3,-75 -5,-45 -9,-25 -15,-15
Com que ab és positiu, a i b tenen el mateix inici de sessió. Com que a+b és negatiu, a i b són ambdós negatius. Llista de totes les parelles d'enters que donen 225 de producte.
-1-225=-226 -3-75=-78 -5-45=-50 -9-25=-34 -15-15=-30
Calculeu la suma de cada parell.
a=-15 b=-15
La solució és la parella que atorga -30 de suma.
\left(x-15\right)\left(x-15\right)
Torna a escriure l'expressió factoritada \left(x+a\right)\left(x+b\right) fent servir els valors obtinguts.
\left(x-15\right)^{2}
Reescriviu com a quadrat del binomi.
x=15
Per trobar la solució de l'equació, resoleu x-15=0.
a+b=-30 ab=1\times 225=225
Per resoldre l'equació, el factor de l'esquerra l'ha agrupat. Primer, cal tornar a escriure el costat esquerre de la mà a x^{2}+ax+bx+225. Per cercar a i b, configureu un sistema per resoldre.
-1,-225 -3,-75 -5,-45 -9,-25 -15,-15
Com que ab és positiu, a i b tenen el mateix inici de sessió. Com que a+b és negatiu, a i b són ambdós negatius. Llista de totes les parelles d'enters que donen 225 de producte.
-1-225=-226 -3-75=-78 -5-45=-50 -9-25=-34 -15-15=-30
Calculeu la suma de cada parell.
a=-15 b=-15
La solució és la parella que atorga -30 de suma.
\left(x^{2}-15x\right)+\left(-15x+225\right)
Reescriviu x^{2}-30x+225 com a \left(x^{2}-15x\right)+\left(-15x+225\right).
x\left(x-15\right)-15\left(x-15\right)
x al primer grup i -15 al segon grup.
\left(x-15\right)\left(x-15\right)
Simplifiqueu el terme comú x-15 mitjançant la propietat distributiva.
\left(x-15\right)^{2}
Reescriviu com a quadrat del binomi.
x=15
Per trobar la solució de l'equació, resoleu x-15=0.
x^{2}-30x+225=0
Totes les equacions amb la fórmula ax^{2}+bx+c=0 es poden resoldre utilitzant la fórmula quadràtica següent: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. La fórmula quadràtica ofereix dues solucions: una quan ± és una suma i una altra quan és una resta.
x=\frac{-\left(-30\right)±\sqrt{\left(-30\right)^{2}-4\times 225}}{2}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 1 per a, -30 per b i 225 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-30\right)±\sqrt{900-4\times 225}}{2}
Eleveu -30 al quadrat.
x=\frac{-\left(-30\right)±\sqrt{900-900}}{2}
Multipliqueu -4 per 225.
x=\frac{-\left(-30\right)±\sqrt{0}}{2}
Sumeu 900 i -900.
x=-\frac{-30}{2}
Calculeu l'arrel quadrada de 0.
x=\frac{30}{2}
El contrari de -30 és 30.
x=15
Dividiu 30 per 2.
x^{2}-30x+225=0
Les equacions quadràtiques com aquesta es poden resoldre calculant-ne el quadrat. Per fer-ho, primer l'equació ha de tenir la forma x^{2}+bx=c.
\left(x-15\right)^{2}=0
Factor x^{2}-30x+225. En general, quan x^{2}+bx+c és un quadrat perfecte, sempre es pot tenir en compte com \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-15\right)^{2}}=\sqrt{0}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
x-15=0 x-15=0
Simplifiqueu.
x=15 x=15
Sumeu 15 als dos costats de l'equació.
x=15
L'equació ja s'ha resolt. Les solucions són les mateixes.