Resoleu x
x=4
x=2
Gràfic
Compartir
Copiat al porta-retalls
\left(\sqrt{16x+17}\right)^{2}=\left(x+5\right)^{2}
Eleveu els dos costats de l'equació al quadrat.
16x+17=\left(x+5\right)^{2}
Calculeu \sqrt{16x+17} elevat a 2 per obtenir 16x+17.
16x+17=x^{2}+10x+25
Utilitzeu el teorema del binomi \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} per desenvolupar \left(x+5\right)^{2}.
16x+17-x^{2}=10x+25
Resteu x^{2} en tots dos costats.
16x+17-x^{2}-10x=25
Resteu 10x en tots dos costats.
6x+17-x^{2}=25
Combineu 16x i -10x per obtenir 6x.
6x+17-x^{2}-25=0
Resteu 25 en tots dos costats.
6x-8-x^{2}=0
Resteu 17 de 25 per obtenir -8.
-x^{2}+6x-8=0
Torneu a ordenar el polinomi per posar-lo en forma estàndard. Poseu els termes en ordre, de la potència més gran a la més petita.
a+b=6 ab=-\left(-8\right)=8
Per resoldre l'equació, el factor de l'esquerra l'ha agrupat. Primer, cal tornar a escriure el costat esquerre de la mà a -x^{2}+ax+bx-8. Per cercar a i b, configureu un sistema per resoldre.
1,8 2,4
Com que ab és positiu, a i b tenen el mateix inici de sessió. Atès que a+b és positiu, a i b són positius. Llista de totes les parelles d'enters que donen 8 de producte.
1+8=9 2+4=6
Calculeu la suma de cada parell.
a=4 b=2
La solució és la parella que atorga 6 de suma.
\left(-x^{2}+4x\right)+\left(2x-8\right)
Reescriviu -x^{2}+6x-8 com a \left(-x^{2}+4x\right)+\left(2x-8\right).
-x\left(x-4\right)+2\left(x-4\right)
-x al primer grup i 2 al segon grup.
\left(x-4\right)\left(-x+2\right)
Simplifiqueu el terme comú x-4 mitjançant la propietat distributiva.
x=4 x=2
Per trobar solucions d'equació, resoleu x-4=0 i -x+2=0.
\sqrt{16\times 4+17}=4+5
Substituïu 4 per x a l'equació \sqrt{16x+17}=x+5.
9=9
Simplifiqueu. El valor x=4 satisfà l'equació.
\sqrt{16\times 2+17}=2+5
Substituïu 2 per x a l'equació \sqrt{16x+17}=x+5.
7=7
Simplifiqueu. El valor x=2 satisfà l'equació.
x=4 x=2
Llista de totes les solucions de \sqrt{16x+17}=x+5.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}