Resoleu n
n=-14
n=13
Prova
Quadratic Equation
5 problemes similars a:
\frac { 360 } { n - 1 } - \frac { 360 } { n + 2 } = 6
Compartir
Copiat al porta-retalls
\left(n+2\right)\times 360-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
La variable n no pot ser igual a cap dels valors -2,1, ja que la divisió per zero no s'ha definit. Multipliqueu els dos costats de l'equació per \left(n-1\right)\left(n+2\right), el mínim comú múltiple de n-1,n+2.
360n+720-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar n+2 per 360.
360n+720-\left(360n-360\right)=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar n-1 per 360.
360n+720-360n+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Per trobar l'oposat de 360n-360, cerqueu l'oposat de cada terme.
720+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Combineu 360n i -360n per obtenir 0.
1080=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Sumeu 720 més 360 per obtenir 1080.
1080=\left(6n-6\right)\left(n+2\right)
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar 6 per n-1.
1080=6n^{2}+6n-12
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar 6n-6 per n+2 i combinar-los com termes.
6n^{2}+6n-12=1080
Intercanvieu els costats perquè tots els termes variables estiguin al costat esquerre.
6n^{2}+6n-12-1080=0
Resteu 1080 en tots dos costats.
6n^{2}+6n-1092=0
Resteu -12 de 1080 per obtenir -1092.
n=\frac{-6±\sqrt{6^{2}-4\times 6\left(-1092\right)}}{2\times 6}
Aquesta equació es troba en una fórmula estàndard: ax^{2}+bx+c=0. Substituïu 6 per a, 6 per b i -1092 per c a la fórmula quadràtica \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
n=\frac{-6±\sqrt{36-4\times 6\left(-1092\right)}}{2\times 6}
Eleveu 6 al quadrat.
n=\frac{-6±\sqrt{36-24\left(-1092\right)}}{2\times 6}
Multipliqueu -4 per 6.
n=\frac{-6±\sqrt{36+26208}}{2\times 6}
Multipliqueu -24 per -1092.
n=\frac{-6±\sqrt{26244}}{2\times 6}
Sumeu 36 i 26208.
n=\frac{-6±162}{2\times 6}
Calculeu l'arrel quadrada de 26244.
n=\frac{-6±162}{12}
Multipliqueu 2 per 6.
n=\frac{156}{12}
Ara resoleu l'equació n=\frac{-6±162}{12} quan ± és més. Sumeu -6 i 162.
n=13
Dividiu 156 per 12.
n=-\frac{168}{12}
Ara resoleu l'equació n=\frac{-6±162}{12} quan ± és menys. Resteu 162 de -6.
n=-14
Dividiu -168 per 12.
n=13 n=-14
L'equació ja s'ha resolt.
\left(n+2\right)\times 360-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
La variable n no pot ser igual a cap dels valors -2,1, ja que la divisió per zero no s'ha definit. Multipliqueu els dos costats de l'equació per \left(n-1\right)\left(n+2\right), el mínim comú múltiple de n-1,n+2.
360n+720-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar n+2 per 360.
360n+720-\left(360n-360\right)=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar n-1 per 360.
360n+720-360n+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Per trobar l'oposat de 360n-360, cerqueu l'oposat de cada terme.
720+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Combineu 360n i -360n per obtenir 0.
1080=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
Sumeu 720 més 360 per obtenir 1080.
1080=\left(6n-6\right)\left(n+2\right)
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar 6 per n-1.
1080=6n^{2}+6n-12
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar 6n-6 per n+2 i combinar-los com termes.
6n^{2}+6n-12=1080
Intercanvieu els costats perquè tots els termes variables estiguin al costat esquerre.
6n^{2}+6n=1080+12
Afegiu 12 als dos costats.
6n^{2}+6n=1092
Sumeu 1080 més 12 per obtenir 1092.
\frac{6n^{2}+6n}{6}=\frac{1092}{6}
Dividiu els dos costats per 6.
n^{2}+\frac{6}{6}n=\frac{1092}{6}
En dividir per 6 es desfà la multiplicació per 6.
n^{2}+n=\frac{1092}{6}
Dividiu 6 per 6.
n^{2}+n=182
Dividiu 1092 per 6.
n^{2}+n+\left(\frac{1}{2}\right)^{2}=182+\left(\frac{1}{2}\right)^{2}
Dividiu 1, el coeficient del terme x, per 2 per obtenir \frac{1}{2}. A continuació, sumeu el quadrat del nombre \frac{1}{2} als dos costats de l'equació. Aquest pas fa que el costat esquerre de l'equació sigui un quadrat perfecte.
n^{2}+n+\frac{1}{4}=182+\frac{1}{4}
Per elevar \frac{1}{2} al quadrat, eleveu al quadrat el numerador i el denominador de la fracció.
n^{2}+n+\frac{1}{4}=\frac{729}{4}
Sumeu 182 i \frac{1}{4}.
\left(n+\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{729}{4}
Factor n^{2}+n+\frac{1}{4}. En general, quan x^{2}+bx+c és un quadrat perfecte, sempre es pot tenir en compte com \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(n+\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{729}{4}}
Calculeu l'arrel quadrada als dos costats de l'equació.
n+\frac{1}{2}=\frac{27}{2} n+\frac{1}{2}=-\frac{27}{2}
Simplifiqueu.
n=13 n=-14
Resteu \frac{1}{2} als dos costats de l'equació.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}