Ves al contingut principal
Resoleu y (complex solution)
Tick mark Image
Resoleu y
Tick mark Image
Resoleu x (complex solution)
Tick mark Image
Resoleu x
Tick mark Image
Gràfic

Problemes similars de la cerca web

Compartir

xy\times 3x+5y\times 4-5x\times 2x=10xy
La variable y no pot ser igual a 0, ja que la divisió per zero no s'ha definit. Multipliqueu els dos costats de l'equació per 5xy, el mínim comú múltiple de 5,x,y.
x^{2}y\times 3+5y\times 4-5x\times 2x=10xy
Multipliqueu x per x per obtenir x^{2}.
x^{2}y\times 3+20y-5x\times 2x=10xy
Multipliqueu 5 per 4 per obtenir 20.
x^{2}y\times 3+20y-5x^{2}\times 2=10xy
Multipliqueu x per x per obtenir x^{2}.
x^{2}y\times 3+20y-10x^{2}=10xy
Multipliqueu 5 per 2 per obtenir 10.
x^{2}y\times 3+20y-10x^{2}-10xy=0
Resteu 10xy en tots dos costats.
x^{2}y\times 3+20y-10xy=10x^{2}
Afegiu 10x^{2} als dos costats. Qualsevol valor més zero dóna com a resultat el mateix valor.
\left(x^{2}\times 3+20-10x\right)y=10x^{2}
Combineu tots els termes que continguin y.
\left(3x^{2}-10x+20\right)y=10x^{2}
L'equació té la forma estàndard.
\frac{\left(3x^{2}-10x+20\right)y}{3x^{2}-10x+20}=\frac{10x^{2}}{3x^{2}-10x+20}
Dividiu els dos costats per 3x^{2}-10x+20.
y=\frac{10x^{2}}{3x^{2}-10x+20}
En dividir per 3x^{2}-10x+20 es desfà la multiplicació per 3x^{2}-10x+20.
y=\frac{10x^{2}}{3x^{2}-10x+20}\text{, }y\neq 0
La variable y no pot ser igual a 0.
xy\times 3x+5y\times 4-5x\times 2x=10xy
La variable y no pot ser igual a 0, ja que la divisió per zero no s'ha definit. Multipliqueu els dos costats de l'equació per 5xy, el mínim comú múltiple de 5,x,y.
x^{2}y\times 3+5y\times 4-5x\times 2x=10xy
Multipliqueu x per x per obtenir x^{2}.
x^{2}y\times 3+20y-5x\times 2x=10xy
Multipliqueu 5 per 4 per obtenir 20.
x^{2}y\times 3+20y-5x^{2}\times 2=10xy
Multipliqueu x per x per obtenir x^{2}.
x^{2}y\times 3+20y-10x^{2}=10xy
Multipliqueu 5 per 2 per obtenir 10.
x^{2}y\times 3+20y-10x^{2}-10xy=0
Resteu 10xy en tots dos costats.
x^{2}y\times 3+20y-10xy=10x^{2}
Afegiu 10x^{2} als dos costats. Qualsevol valor més zero dóna com a resultat el mateix valor.
\left(x^{2}\times 3+20-10x\right)y=10x^{2}
Combineu tots els termes que continguin y.
\left(3x^{2}-10x+20\right)y=10x^{2}
L'equació té la forma estàndard.
\frac{\left(3x^{2}-10x+20\right)y}{3x^{2}-10x+20}=\frac{10x^{2}}{3x^{2}-10x+20}
Dividiu els dos costats per 3x^{2}-10x+20.
y=\frac{10x^{2}}{3x^{2}-10x+20}
En dividir per 3x^{2}-10x+20 es desfà la multiplicació per 3x^{2}-10x+20.
y=\frac{10x^{2}}{3x^{2}-10x+20}\text{, }y\neq 0
La variable y no pot ser igual a 0.