Resoleu x
x=-\frac{15y}{15-y}
y\neq 0\text{ and }y\neq 15
Resoleu y
y=-\frac{15x}{15-x}
x\neq 0\text{ and }x\neq 15
Gràfic
Prova
Linear Equation
5 problemes similars a:
\frac { 1 } { x } + \frac { 1 } { y } = \frac { 1 } { 15 }
Compartir
Copiat al porta-retalls
15y+15x=xy
La variable x no pot ser igual a 0, ja que la divisió per zero no s'ha definit. Multipliqueu els dos costats de l'equació per 15xy, el mínim comú múltiple de x,y,15.
15y+15x-xy=0
Resteu xy en tots dos costats.
15x-xy=-15y
Resteu 15y en tots dos costats. Qualsevol valor restat a zero dóna com a resultat la seva negació.
\left(15-y\right)x=-15y
Combineu tots els termes que continguin x.
\frac{\left(15-y\right)x}{15-y}=-\frac{15y}{15-y}
Dividiu els dos costats per 15-y.
x=-\frac{15y}{15-y}
En dividir per 15-y es desfà la multiplicació per 15-y.
x=-\frac{15y}{15-y}\text{, }x\neq 0
La variable x no pot ser igual a 0.
15y+15x=xy
La variable y no pot ser igual a 0, ja que la divisió per zero no s'ha definit. Multipliqueu els dos costats de l'equació per 15xy, el mínim comú múltiple de x,y,15.
15y+15x-xy=0
Resteu xy en tots dos costats.
15y-xy=-15x
Resteu 15x en tots dos costats. Qualsevol valor restat a zero dóna com a resultat la seva negació.
\left(15-x\right)y=-15x
Combineu tots els termes que continguin y.
\frac{\left(15-x\right)y}{15-x}=-\frac{15x}{15-x}
Dividiu els dos costats per 15-x.
y=-\frac{15x}{15-x}
En dividir per 15-x es desfà la multiplicació per 15-x.
y=-\frac{15x}{15-x}\text{, }y\neq 0
La variable y no pot ser igual a 0.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}