Resoleu y
y=2
Gràfic
Compartir
Copiat al porta-retalls
\frac{1}{3}y+\frac{1}{3}\left(-3\right)-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar \frac{1}{3} per y-3.
\frac{1}{3}y+\frac{-3}{3}-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
Multipliqueu \frac{1}{3} per -3 per obtenir \frac{-3}{3}.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
Dividiu -3 entre 3 per obtenir -1.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y-\frac{1}{4}\left(-4\right)=\frac{1}{6}
Utilitzeu la propietat distributiva per multiplicar -\frac{1}{4} per y-4.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+\frac{-\left(-4\right)}{4}=\frac{1}{6}
Expresseu -\frac{1}{4}\left(-4\right) com a fracció senzilla.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+\frac{4}{4}=\frac{1}{6}
Multipliqueu -1 per -4 per obtenir 4.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+1=\frac{1}{6}
Dividiu 4 entre 4 per obtenir 1.
\frac{1}{12}y-1+1=\frac{1}{6}
Combineu \frac{1}{3}y i -\frac{1}{4}y per obtenir \frac{1}{12}y.
\frac{1}{12}y=\frac{1}{6}
Sumeu -1 més 1 per obtenir 0.
y=\frac{1}{6}\times 12
Multipliqueu els dos costats per 12, la recíproca de \frac{1}{12}.
y=\frac{12}{6}
Multipliqueu \frac{1}{6} per 12 per obtenir \frac{12}{6}.
y=2
Dividiu 12 entre 6 per obtenir 2.
Exemples
Equació quadràtica
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Equació lineal
y = 3x + 4
Aritmètica
699 * 533
Matriu
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Equació simultània
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciació
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integració
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límits
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}