Решаване за a (complex solution)
\left\{\begin{matrix}a=\frac{1+c-bk}{k}\text{, }&k\neq 0\\a\in \mathrm{C}\text{, }&c=-1\text{ and }k=0\end{matrix}\right,
Решаване за b (complex solution)
\left\{\begin{matrix}b=\frac{1+c-ak}{k}\text{, }&k\neq 0\\b\in \mathrm{C}\text{, }&c=-1\text{ and }k=0\end{matrix}\right,
Решаване за a
\left\{\begin{matrix}a=\frac{1+c-bk}{k}\text{, }&k\neq 0\\a\in \mathrm{R}\text{, }&c=-1\text{ and }k=0\end{matrix}\right,
Решаване за b
\left\{\begin{matrix}b=\frac{1+c-ak}{k}\text{, }&k\neq 0\\b\in \mathrm{R}\text{, }&c=-1\text{ and }k=0\end{matrix}\right,
Дял
Копирано в клипборда
ka+kb-1=c
Използвайте дистрибутивното свойство, за да умножите k по a+b.
ka-1=c-kb
Извадете kb и от двете страни.
ka=c-kb+1
Добавете 1 от двете страни.
ka=1+c-bk
Уравнението е в стандартна форма.
\frac{ka}{k}=\frac{1+c-bk}{k}
Разделете двете страни на k.
a=\frac{1+c-bk}{k}
Делението на k отменя умножението по k.
ka+kb-1=c
Използвайте дистрибутивното свойство, за да умножите k по a+b.
kb-1=c-ka
Извадете ka и от двете страни.
kb=c-ka+1
Добавете 1 от двете страни.
kb=1+c-ak
Уравнението е в стандартна форма.
\frac{kb}{k}=\frac{1+c-ak}{k}
Разделете двете страни на k.
b=\frac{1+c-ak}{k}
Делението на k отменя умножението по k.
ka+kb-1=c
Използвайте дистрибутивното свойство, за да умножите k по a+b.
ka-1=c-kb
Извадете kb и от двете страни.
ka=c-kb+1
Добавете 1 от двете страни.
ka=1+c-bk
Уравнението е в стандартна форма.
\frac{ka}{k}=\frac{1+c-bk}{k}
Разделете двете страни на k.
a=\frac{1+c-bk}{k}
Делението на k отменя умножението по k.
ka+kb-1=c
Използвайте дистрибутивното свойство, за да умножите k по a+b.
kb-1=c-ka
Извадете ka и от двете страни.
kb=c-ka+1
Добавете 1 от двете страни.
kb=1+c-ak
Уравнението е в стандартна форма.
\frac{kb}{k}=\frac{1+c-ak}{k}
Разделете двете страни на k.
b=\frac{1+c-ak}{k}
Делението на k отменя умножението по k.
Примери
Квадратно уравнение
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Тригонометрия
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Линейно уравнение
y = 3x + 4
Аритметика
699 * 533
Матрица
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Едновременно уравнение
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Диференциация
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Интеграционен
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Граници
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}