Əsas məzmuna keç
a üçün həll et (complex solution)
Tick mark Image
a üçün həll et
Tick mark Image
b üçün həll et (complex solution)
Tick mark Image
b üçün həll et
Tick mark Image
Qrafik

Veb Axtarışdan Oxşar Problemlər

Paylaş

ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}=bx-abx
b-ab ədədini x vurmaq üçün paylama qanunundan istifadə edin.
ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}+abx=bx
abx hər iki tərəfə əlavə edin.
ax^{2}-2ab^{2}+abx=bx-b^{2}
Hər iki tərəfdən b^{2} çıxın.
\left(x^{2}-2b^{2}+bx\right)a=bx-b^{2}
a ehtiva edən bütün həddləri birləşdirin.
\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a=bx-b^{2}
Tənlik standart formadadır.
\frac{\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a}{x^{2}+bx-2b^{2}}=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
Hər iki tərəfi x^{2}-2b^{2}+bx rəqəminə bölün.
a=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
x^{2}-2b^{2}+bx ədədinə bölmək x^{2}-2b^{2}+bx ədədinə vurmanı qaytarır.
a=\frac{b}{x+2b}
b\left(x-b\right) ədədini x^{2}-2b^{2}+bx ədədinə bölün.
ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}=bx-abx
b-ab ədədini x vurmaq üçün paylama qanunundan istifadə edin.
ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}+abx=bx
abx hər iki tərəfə əlavə edin.
ax^{2}-2ab^{2}+abx=bx-b^{2}
Hər iki tərəfdən b^{2} çıxın.
\left(x^{2}-2b^{2}+bx\right)a=bx-b^{2}
a ehtiva edən bütün həddləri birləşdirin.
\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a=bx-b^{2}
Tənlik standart formadadır.
\frac{\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a}{x^{2}+bx-2b^{2}}=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
Hər iki tərəfi x^{2}-2b^{2}+bx rəqəminə bölün.
a=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
x^{2}-2b^{2}+bx ədədinə bölmək x^{2}-2b^{2}+bx ədədinə vurmanı qaytarır.
a=\frac{b}{x+2b}
b\left(x-b\right) ədədini x^{2}-2b^{2}+bx ədədinə bölün.