x üçün həll et
x=\frac{6y}{6-y}
y\neq 6
y üçün həll et
y=\frac{6x}{x+6}
x\neq -6
Qrafik
Paylaş
Panoya köçürüldü
6x-6y=xy
6 ədədini x-y vurmaq üçün paylama qanunundan istifadə edin.
6x-6y-xy=0
Hər iki tərəfdən xy çıxın.
6x-xy=6y
6y hər iki tərəfə əlavə edin. Sıfırın üzərinə istənilən şeyi gəldikdə özü alınır.
\left(6-y\right)x=6y
x ehtiva edən bütün həddləri birləşdirin.
\frac{\left(6-y\right)x}{6-y}=\frac{6y}{6-y}
Hər iki tərəfi -y+6 rəqəminə bölün.
x=\frac{6y}{6-y}
-y+6 ədədinə bölmək -y+6 ədədinə vurmanı qaytarır.
6x-6y=xy
6 ədədini x-y vurmaq üçün paylama qanunundan istifadə edin.
6x-6y-xy=0
Hər iki tərəfdən xy çıxın.
-6y-xy=-6x
Hər iki tərəfdən 6x çıxın. Sıfırdan istənilən şeyi çıxdıqda mənfisi alınır.
\left(-6-x\right)y=-6x
y ehtiva edən bütün həddləri birləşdirin.
\left(-x-6\right)y=-6x
Tənlik standart formadadır.
\frac{\left(-x-6\right)y}{-x-6}=-\frac{6x}{-x-6}
Hər iki tərəfi -6-x rəqəminə bölün.
y=-\frac{6x}{-x-6}
-6-x ədədinə bölmək -6-x ədədinə vurmanı qaytarır.
y=\frac{6x}{x+6}
-6x ədədini -6-x ədədinə bölün.
Nümunələr
Quadratik tənlik
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Triqonometriya
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Xətti tənlik
y = 3x + 4
Arifmetika
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Eyni vaxtda tənlik
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferensiallaşdırma
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
İnteqrasiya
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limitlər
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}