y üçün həll et
y=-\frac{x^{3}-x^{2}+x+7}{x+4}
x\neq -4
Qrafik
Paylaş
Panoya köçürüldü
x^{3}-x^{2}+\left(x+4\right)y+x+7=0
x-1 ədədini x^{2} vurmaq üçün paylama qanunundan istifadə edin.
x^{3}-x^{2}+xy+4y+x+7=0
x+4 ədədini y vurmaq üçün paylama qanunundan istifadə edin.
-x^{2}+xy+4y+x+7=-x^{3}
Hər iki tərəfdən x^{3} çıxın. Sıfırdan istənilən şeyi çıxdıqda mənfisi alınır.
xy+4y+x+7=-x^{3}+x^{2}
x^{2} hər iki tərəfə əlavə edin.
xy+4y+7=-x^{3}+x^{2}-x
Hər iki tərəfdən x çıxın.
xy+4y=-x^{3}+x^{2}-x-7
Hər iki tərəfdən 7 çıxın.
\left(x+4\right)y=-x^{3}+x^{2}-x-7
y ehtiva edən bütün həddləri birləşdirin.
\frac{\left(x+4\right)y}{x+4}=\frac{-x^{3}+x^{2}-x-7}{x+4}
Hər iki tərəfi x+4 rəqəminə bölün.
y=\frac{-x^{3}+x^{2}-x-7}{x+4}
x+4 ədədinə bölmək x+4 ədədinə vurmanı qaytarır.
Nümunələr
Quadratik tənlik
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Triqonometriya
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Xətti tənlik
y = 3x + 4
Arifmetika
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Eyni vaxtda tənlik
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferensiallaşdırma
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
İnteqrasiya
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limitlər
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}