P üçün həll et
\left\{\begin{matrix}P=0\text{, }&p\neq 0\\P\in \mathrm{R}\text{, }&p=\frac{383}{184}\end{matrix}\right,
p üçün həll et
\left\{\begin{matrix}\\p=\frac{383}{184}\text{, }&\text{unconditionally}\\p\neq 0\text{, }&P=0\end{matrix}\right,
Paylaş
Panoya köçürüldü
\left(173-4773+0\times 1p^{12}+\frac{1750+7825}{p}\right)Pp=0
Tənliyin hər iki tərəfini p rəqəminə vurun.
\left(-4600+0\times 1p^{12}+\frac{1750+7825}{p}\right)Pp=0
-4600 almaq üçün 173 4773 çıxın.
\left(-4600+0p^{12}+\frac{1750+7825}{p}\right)Pp=0
0 almaq üçün 0 və 1 vurun.
\left(-4600+0+\frac{1750+7825}{p}\right)Pp=0
Sıfıra vurulan istənilən şeydən sıfır alınır.
\left(-4600+\frac{1750+7825}{p}\right)Pp=0
-4600 almaq üçün -4600 və 0 toplayın.
\left(-4600+\frac{9575}{p}\right)Pp=0
9575 almaq üçün 1750 və 7825 toplayın.
\left(-\frac{4600p}{p}+\frac{9575}{p}\right)Pp=0
İfadələr əlavə etmək və ya çıxmaq məqsədilə məxrəclərini eyniləşdirmək üçün onları genişləndirin. -4600 ədədini \frac{p}{p} dəfə vurun.
\frac{-4600p+9575}{p}Pp=0
-\frac{4600p}{p} və \frac{9575}{p} eyni göstəriciyə malikdir, onların surətlərini əlavə etməklə onları əlavə edin.
\frac{\left(-4600p+9575\right)P}{p}p=0
\frac{-4600p+9575}{p}P vahid kəsr kimi ifadə edin.
\frac{\left(-4600p+9575\right)Pp}{p}=0
\frac{\left(-4600p+9575\right)P}{p}p vahid kəsr kimi ifadə edin.
P\left(-4600p+9575\right)=0
Həm surət, həm də məxrəcdən p ədədini ixtisar edin.
-4600Pp+9575P=0
P ədədini -4600p+9575 vurmaq üçün paylama qanunundan istifadə edin.
\left(-4600p+9575\right)P=0
P ehtiva edən bütün həddləri birləşdirin.
\left(9575-4600p\right)P=0
Tənlik standart formadadır.
P=0
0 ədədini -4600p+9575 ədədinə bölün.
Nümunələr
Quadratik tənlik
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Triqonometriya
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Xətti tənlik
y = 3x + 4
Arifmetika
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Eyni vaxtda tənlik
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferensiallaşdırma
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
İnteqrasiya
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limitlər
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}