মুখ্য সমললৈ এৰি যাওক
f-ৰ বাবে সমাধান কৰক (জটিল সমাধান)
Tick mark Image
x-ৰ বাবে সমাধান কৰক (জটিল সমাধান)
Tick mark Image
f-ৰ বাবে সমাধান কৰক
Tick mark Image
x-ৰ বাবে সমাধান কৰক
Tick mark Image
গ্ৰাফ

ৱেব অনুসন্ধানৰ পৰা একেধৰণৰ সমস্যাসমূহ

ভাগ-বতৰা কৰক

fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
fক x+2ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
fক x-1ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
fx-fৰ বিপৰীত বিচাৰিবলৈ, প্ৰত্যেকটো পদৰ বিপৰীত অৰ্থ বিচাৰক৷
2f+f=\frac{26}{3}fx
0 লাভ কৰিবলৈ fx আৰু -fx একত্ৰ কৰক৷
3f=\frac{26}{3}fx
3f লাভ কৰিবলৈ 2f আৰু f একত্ৰ কৰক৷
3f-\frac{26}{3}fx=0
দুয়োটা দিশৰ পৰা \frac{26}{3}fx বিয়োগ কৰক৷
\left(3-\frac{26}{3}x\right)f=0
f থকা সকলো পদ একত্ৰিত কৰক৷
\left(-\frac{26x}{3}+3\right)f=0
সমীকৰণটো মান্য ৰূপত আছে৷
f=0
3-\frac{26}{3}x-ৰ দ্বাৰা 0 হৰণ কৰক৷
fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
fক x+2ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
fক x-1ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
fx-fৰ বিপৰীত বিচাৰিবলৈ, প্ৰত্যেকটো পদৰ বিপৰীত অৰ্থ বিচাৰক৷
2f+f=\frac{26}{3}fx
0 লাভ কৰিবলৈ fx আৰু -fx একত্ৰ কৰক৷
3f=\frac{26}{3}fx
3f লাভ কৰিবলৈ 2f আৰু f একত্ৰ কৰক৷
\frac{26}{3}fx=3f
কাষবোৰ সাল-সলনি কৰক যাতে সকলো চলক পদ বাঁও দিশে থাকে৷
\frac{26f}{3}x=3f
সমীকৰণটো মান্য ৰূপত আছে৷
\frac{3\times \frac{26f}{3}x}{26f}=\frac{3\times 3f}{26f}
\frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা দুয়োটা ফাল ভাগ কৰক৷
x=\frac{3\times 3f}{26f}
\frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা হৰণ কৰিলে \frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা কৰা পুৰণক পূৰ্বৰ দৰে কৰি দিয়ে৷
x=\frac{9}{26}
\frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা 3f হৰণ কৰক৷
fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
fক x+2ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
fক x-1ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
fx-fৰ বিপৰীত বিচাৰিবলৈ, প্ৰত্যেকটো পদৰ বিপৰীত অৰ্থ বিচাৰক৷
2f+f=\frac{26}{3}fx
0 লাভ কৰিবলৈ fx আৰু -fx একত্ৰ কৰক৷
3f=\frac{26}{3}fx
3f লাভ কৰিবলৈ 2f আৰু f একত্ৰ কৰক৷
3f-\frac{26}{3}fx=0
দুয়োটা দিশৰ পৰা \frac{26}{3}fx বিয়োগ কৰক৷
\left(3-\frac{26}{3}x\right)f=0
f থকা সকলো পদ একত্ৰিত কৰক৷
\left(-\frac{26x}{3}+3\right)f=0
সমীকৰণটো মান্য ৰূপত আছে৷
f=0
3-\frac{26}{3}x-ৰ দ্বাৰা 0 হৰণ কৰক৷
fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
fক x+2ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
fক x-1ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
fx-fৰ বিপৰীত বিচাৰিবলৈ, প্ৰত্যেকটো পদৰ বিপৰীত অৰ্থ বিচাৰক৷
2f+f=\frac{26}{3}fx
0 লাভ কৰিবলৈ fx আৰু -fx একত্ৰ কৰক৷
3f=\frac{26}{3}fx
3f লাভ কৰিবলৈ 2f আৰু f একত্ৰ কৰক৷
\frac{26}{3}fx=3f
কাষবোৰ সাল-সলনি কৰক যাতে সকলো চলক পদ বাঁও দিশে থাকে৷
\frac{26f}{3}x=3f
সমীকৰণটো মান্য ৰূপত আছে৷
\frac{3\times \frac{26f}{3}x}{26f}=\frac{3\times 3f}{26f}
\frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা দুয়োটা ফাল ভাগ কৰক৷
x=\frac{3\times 3f}{26f}
\frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা হৰণ কৰিলে \frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা কৰা পুৰণক পূৰ্বৰ দৰে কৰি দিয়ে৷
x=\frac{9}{26}
\frac{26}{3}f-ৰ দ্বাৰা 3f হৰণ কৰক৷