মুখ্য সমললৈ এৰি যাওক
a-ৰ বাবে সমাধান কৰক
Tick mark Image

ৱেব অনুসন্ধানৰ পৰা একেধৰণৰ সমস্যাসমূহ

ভাগ-বতৰা কৰক

6a^{2}=4+3
উভয় কাষে 3 যোগ কৰক।
6a^{2}=7
7 লাভ কৰিবৰ বাবে 4 আৰু 3 যোগ কৰক৷
a^{2}=\frac{7}{6}
6-ৰ দ্বাৰা দুয়োটা ফাল ভাগ কৰক৷
a=\frac{\sqrt{42}}{6} a=-\frac{\sqrt{42}}{6}
সমীকৰণৰ দুয়োটা দিশৰ বৰ্গমূল লওক৷
6a^{2}-3-4=0
দুয়োটা দিশৰ পৰা 4 বিয়োগ কৰক৷
6a^{2}-7=0
-7 লাভ কৰিবলৈ -3-ৰ পৰা 4 বিয়োগ কৰক৷
a=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 6\left(-7\right)}}{2\times 6}
এই সমীকৰণটো এটা মান্য ৰূপত আছে: ax^{2}+bx+c=0. কুৱাড্ৰেটিক সূত্ৰ \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}-ত a-ৰ বাবে 6, b-ৰ বাবে 0, c-ৰ বাবে -7 চাবষ্টিটিউট৷
a=\frac{0±\sqrt{-4\times 6\left(-7\right)}}{2\times 6}
বৰ্গ 0৷
a=\frac{0±\sqrt{-24\left(-7\right)}}{2\times 6}
-4 বাৰ 6 পুৰণ কৰক৷
a=\frac{0±\sqrt{168}}{2\times 6}
-24 বাৰ -7 পুৰণ কৰক৷
a=\frac{0±2\sqrt{42}}{2\times 6}
168-ৰ বৰ্গমূল লওক৷
a=\frac{0±2\sqrt{42}}{12}
2 বাৰ 6 পুৰণ কৰক৷
a=\frac{\sqrt{42}}{6}
এতিয়া ± যোগ হ’লে সমীকৰণ a=\frac{0±2\sqrt{42}}{12} সমাধান কৰক৷
a=-\frac{\sqrt{42}}{6}
এতিয়া ± বিয়োগ হ’লে সমীকৰণ a=\frac{0±2\sqrt{42}}{12} সমাধান কৰক৷
a=\frac{\sqrt{42}}{6} a=-\frac{\sqrt{42}}{6}
সমীকৰণটো এতিয়া সমাধান হৈছে৷