k-ৰ বাবে সমাধান কৰক (জটিল সমাধান)
\left\{\begin{matrix}k=-\frac{x+3}{3x+1}\text{, }&x\neq -\frac{1}{3}\text{ and }x\neq 0\text{ and }x\neq -\frac{5}{3}\\k\in \mathrm{C}\setminus -\frac{1}{3},-3,\frac{1}{3}\text{, }&x=0\end{matrix}\right.
k-ৰ বাবে সমাধান কৰক
\left\{\begin{matrix}k=-\frac{x+3}{3x+1}\text{, }&x\neq -\frac{1}{3}\text{ and }x\neq -\frac{5}{3}\text{ and }x\neq 0\\k\in \mathrm{R}\setminus -\frac{1}{3},\frac{1}{3},-3\text{, }&x=0\end{matrix}\right.
x-ৰ বাবে সমাধান কৰক (জটিল সমাধান)
x=-\frac{k+3}{3k+1}
x=0\text{, }k\neq -\frac{1}{3}\text{ and }k\neq -3\text{ and }k\neq \frac{1}{3}
x-ৰ বাবে সমাধান কৰক
x=-\frac{k+3}{3k+1}
x=0\text{, }k\neq -3\text{ and }|k|\neq \frac{1}{3}
গ্ৰাফ
ভাগ-বতৰা কৰক
ক্লিপবোৰ্ডলৈ প্ৰতিলিপি হৈছে
\left(3k+1\right)x^{2}+3k-1+\left(k+3\right)x=3k-1
চলক k, -3,-\frac{1}{3},\frac{1}{3}ৰ কোনো এটা মানৰ সৈতে সমান হ’ব নোৱাৰে, যিহেতু শূন্যৰে হৰণ কৰাটো নিৰ্ধাৰণ কৰা হোৱা নাই৷ \left(3k-1\right)\left(k+3\right)\left(3k+1\right)ৰ দ্বাৰা সমীকৰণৰ দুয়োটা প্ৰান্ত পূৰণ কৰক, কমেও \left(3k+1\right)\left(3k^{2}+8k-3\right),9k^{2}-1,3k^{2}+10k+3 ৰ সাধাৰণ বিভাজক৷
3kx^{2}+x^{2}+3k-1+\left(k+3\right)x=3k-1
3k+1ক x^{2}ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
3kx^{2}+x^{2}+3k-1+kx+3x=3k-1
k+3ক xৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
3kx^{2}+x^{2}+3k-1+kx+3x-3k=-1
দুয়োটা দিশৰ পৰা 3k বিয়োগ কৰক৷
3kx^{2}+x^{2}-1+kx+3x=-1
0 লাভ কৰিবলৈ 3k আৰু -3k একত্ৰ কৰক৷
3kx^{2}-1+kx+3x=-1-x^{2}
দুয়োটা দিশৰ পৰা x^{2} বিয়োগ কৰক৷
3kx^{2}+kx+3x=-1-x^{2}+1
উভয় কাষে 1 যোগ কৰক।
3kx^{2}+kx+3x=-x^{2}
0 লাভ কৰিবৰ বাবে -1 আৰু 1 যোগ কৰক৷
3kx^{2}+kx=-x^{2}-3x
দুয়োটা দিশৰ পৰা 3x বিয়োগ কৰক৷
\left(3x^{2}+x\right)k=-x^{2}-3x
k থকা সকলো পদ একত্ৰিত কৰক৷
\frac{\left(3x^{2}+x\right)k}{3x^{2}+x}=-\frac{x\left(x+3\right)}{3x^{2}+x}
3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা দুয়োটা ফাল ভাগ কৰক৷
k=-\frac{x\left(x+3\right)}{3x^{2}+x}
3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা হৰণ কৰিলে 3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা কৰা পুৰণক পূৰ্বৰ দৰে কৰি দিয়ে৷
k=-\frac{x+3}{3x+1}
3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা -x\left(3+x\right) হৰণ কৰক৷
k=-\frac{x+3}{3x+1}\text{, }k\neq -\frac{1}{3}\text{ and }k\neq -3\text{ and }k\neq \frac{1}{3}
চলক k, -\frac{1}{3},-3,\frac{1}{3}ৰ কোনো এটা মানৰ সৈতে সমান হ’ব নোৱাৰে৷
\left(3k+1\right)x^{2}+3k-1+\left(k+3\right)x=3k-1
চলক k, -3,-\frac{1}{3},\frac{1}{3}ৰ কোনো এটা মানৰ সৈতে সমান হ’ব নোৱাৰে, যিহেতু শূন্যৰে হৰণ কৰাটো নিৰ্ধাৰণ কৰা হোৱা নাই৷ \left(3k-1\right)\left(k+3\right)\left(3k+1\right)ৰ দ্বাৰা সমীকৰণৰ দুয়োটা প্ৰান্ত পূৰণ কৰক, কমেও \left(3k+1\right)\left(3k^{2}+8k-3\right),9k^{2}-1,3k^{2}+10k+3 ৰ সাধাৰণ বিভাজক৷
3kx^{2}+x^{2}+3k-1+\left(k+3\right)x=3k-1
3k+1ক x^{2}ৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
3kx^{2}+x^{2}+3k-1+kx+3x=3k-1
k+3ক xৰে পূৰণ কৰিবলৈ বিতৰক উপাদান ব্যৱহাৰ কৰক৷
3kx^{2}+x^{2}+3k-1+kx+3x-3k=-1
দুয়োটা দিশৰ পৰা 3k বিয়োগ কৰক৷
3kx^{2}+x^{2}-1+kx+3x=-1
0 লাভ কৰিবলৈ 3k আৰু -3k একত্ৰ কৰক৷
3kx^{2}-1+kx+3x=-1-x^{2}
দুয়োটা দিশৰ পৰা x^{2} বিয়োগ কৰক৷
3kx^{2}+kx+3x=-1-x^{2}+1
উভয় কাষে 1 যোগ কৰক।
3kx^{2}+kx+3x=-x^{2}
0 লাভ কৰিবৰ বাবে -1 আৰু 1 যোগ কৰক৷
3kx^{2}+kx=-x^{2}-3x
দুয়োটা দিশৰ পৰা 3x বিয়োগ কৰক৷
\left(3x^{2}+x\right)k=-x^{2}-3x
k থকা সকলো পদ একত্ৰিত কৰক৷
\frac{\left(3x^{2}+x\right)k}{3x^{2}+x}=-\frac{x\left(x+3\right)}{3x^{2}+x}
3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা দুয়োটা ফাল ভাগ কৰক৷
k=-\frac{x\left(x+3\right)}{3x^{2}+x}
3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা হৰণ কৰিলে 3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা কৰা পুৰণক পূৰ্বৰ দৰে কৰি দিয়ে৷
k=-\frac{x+3}{3x+1}
3x^{2}+x-ৰ দ্বাৰা -x\left(3+x\right) হৰণ কৰক৷
k=-\frac{x+3}{3x+1}\text{, }k\neq -\frac{1}{3}\text{ and }k\neq -3\text{ and }k\neq \frac{1}{3}
চলক k, -\frac{1}{3},-3,\frac{1}{3}ৰ কোনো এটা মানৰ সৈতে সমান হ’ব নোৱাৰে৷
উদাহৰণসমূহ
দ্বিঘাত সমীকৰণ
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ত্ৰিকোণমিতি
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ৰৈখিক সমীকৰণ
y = 3x + 4
অঙ্ক
699 * 533
মেট্ৰিক্স
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
সমকালীন সমীকৰণ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
পৃথকীকৰণ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ইণ্টিগ্ৰেশ্বন
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
সীমা
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}